Martin Moravec / Aktuality / Pokřtili jsme audioknihu

Pokřtili jsme audioknihu

28. 5. 2024

Knižní rozhovor s lékařem letecké záchranky Markem Dvořákem Mezi nebem a pacientem je už pár dní dostupný jako audiokniha! Slavnostní křest novinky proběhl na veletrhu Svět knihy za účasti Marka Dvořáka, Martina Moravce a režiséra Jana Hergeta.  Audioknihu Mezi nebem a pacientem načetli Martin Stránský (odpovědi) a Josef Pejchal (otázky).

Asi před půl rokem se mě Martin zeptal, jestli mám přání, kdo by mě měl namluvit na audioknize. Přemýšlel jsem asi sekundu. Doktor House je moje oblíbená postava a z výsledku jsem nadšený. Pokud někdo čte tak málo jako já, audioknihu mu určitě doporučuju," říká Marek Dvořák a Martin Moravec dodává: „Když jsme za Martinem Stránským byli ve studiu a prohodili s ním pár úvodních zdvořilostních vět, řekli jsme si: No co, celkem běžný hlas. Jenže pak si sednul za mikrofon, přečetl prvních pár slov a nás to zarazilo do pohovky. Přestože jsem sám knížku před vydáním četl asi padesátkrát, přeběhl mi zase mráz po zádech." Martin Stránský přidává osobní postřeh: „Rád načítám hlavně detektivky a sci-fi, kde se střídají různé postavy a můžu se trochu herecky vyžít, ale číst o všech těch reálných příbězích mělo svoje grády."

Audioknihu Mezi nebem a pacientem vydala Audiotéka. K dispozici jsou také audioknihy předcházejících knižních rozhovorů: Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení – čte Miroslav Hanuš, David Hecl: Mluví k vám kapitán – čte Jan Šťastný, Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku – čte Jiří Langmajer.

Foto: Zuzana Scheedová, LUXOR

Sdílejte článek na sociálních sítích

Na webu právě provádíme změny

Mezitím mě můžete kontaktovat na e-mailové adrese info@knihyodmartina.cz
cross